Tegneserieutvalget i Mammutsalget 2017

Nytt år, nytt Mammutsalg. I år foregår salget mellom 6. og 18. mars, og hele katalogen kan leses her. Som i fjor er det i år tre tegneserier (hvis jeg har funnet alle) å lete frem. Si gjerne fra hvis jeg har oversett noen.

Amuletten 1: Steinvokteren

Amuletten 1: Steinvokteren

Steinvokteren og Steinvokterens forbannelse er de to første bøkene i Amulett-serien, skrevet og tegnet av Kazu Kibuishi. Serien følger tolvåringen Emily Hayes, som etter å ha flyttet til oldefarens gamle hus sammen med moren og sin yngre bror, finner en amulett som gjør henne til Steinvokteren i det magiske landet Alledia. Kibuishi har foreløpig skrevet syv Amulett-bøker, og alle har kommet på norsk på Fontini Forlag. Planen hans er tilsammen ni bøker. Fontini markedsfører bøkene som lettleste, og for barn mellom 8 og 13 år. Steinvokteren og Steinvokterens forbannelse koster med 29,- og 99,-, satt ned fra henholdsvis 149,- og 249,-.

Amuletten 2: Steinvokterens forbannelse

Amuletten 2: Steinvokterens forbannelse

Vi finner også Jason i årets Mammutsalg, med Frida Kahlos papegøye fra 2015. Boken inneholder 11 historier, og holder god, stemningsfull Jason-kvalitet. Boken er innom temaer som mord, gigant-kameleoner, og konspirasjoner. For egen del synes jeg spesielt historien Ingenting, om demens, er spesielt god. Boken kom på Magikon Forlag i 2015, og er satt ned fra 298,- til 149,-. Les Empirix sin anmeldelse av boken.

Jason – Frida Kahlos papegøye

Jason – Frida Kahlos papegøye

Så hvis jeg er i nærheten av et Mammutsalg, napper jeg med meg Amulett-bøkene siden Frida Kahlos papegøye allerede står i bokhylla bak meg.