Lunch – Brød og sirkus

I synergiens tegn har Lunch-maestro Børge Lund blitt godvenner med COOP, og sammen har de lansert Lunch-brødet i COOP sine butikker. Brødet blir markedsført som et «ekstra grovt speltbrød». Selv har jeg ikke smakt det ennå, siden de ikke har det på min lokale COOP Marked. Men nå har Rimi-butikken ved jobben, som forsyner meg med en daglig frokost-Skyr, blitt COOP Prix, så jeg får vel ta en titt i brødhyllene der. Så det er mulig jeg en dag spiser det til lunsj, som sikkert fører til en dyptpløyende, kulinarisk bloggpost som gir hver og en vann i munnen. Eller ikke…

Lunch - Brød og sirkus

Lunch – Brød og sirkus

I forbindelse med brødlanseringen, har de utgitt tegneserieheftet Brød og sirkus. Brød og sirkus inneholder et utvalg av Lunch-striper og en samling oppskrifter der brød er enten en ingrediens eller et tilbehør. Oppskriftene er hentet fra klikk.no, og har her blitt utstyrt med navnet til en Lunch-figur. Slik at du har oppskrifter som Kjells kjøttboller i verdensklasse, Nicos spinatsalat med chilikrutonger osv.

Egentlig ikke så mye å si om selve innholdet. Jeg ville trodd at de bare ville trykke Lunch-striper som foregikk i kantina, men den gang ei.

Det som er litt spesielt, er at Brød og sirkus er gratis, og at mange COOP-butikker nærmest flommer over av bladet. Allikevel var det en relativt stor etterspørsel etter bladet på Facebook-gruppen Tegneserier – kjøp, salg og bytte over et par dager forrige uke, og det var bud opp til 70,- for et eksemplar. Brød og sirkus-bonanzaet døde fort, særlig etter at det ble klart hvor mange blader som var i omløp, og noen tilbød seg også å sende blader for bare portoen hvis noen trengte. Noen giveaways er blitt god butikk, men denne utgivelsen vil neppe sikre noen en tidlig pensjonisttilværelse i et land med høy palmetetthet. Men det er kanskje greit å ikke vente alt for lange hvis man har lyst på et eksemplar.

Faktaboks