Det lovede land

Lucky Luke har passert 70, både i år og i norske albumutgaver. Det lovede land er faktisk den 117. historien om den gulskjortede cowboyen, siden han første gang red ut i en tegneserierute i 1946. Etter at Morris gikk bort i 2001, har Achdé tegnet albumene, og dette er hans syvende fulle Lucky Luke-album. Manuset står Jul (Julien Berjeaut) bak, og det er hans første.

Lucky Luke - Det lovede land

Lucky Luke – Det lovede land

I albumet sier Luke ja til å frakte familien til sin venn «Unlucky» Jack, også kjent som den uheldigste cowboyen vest for Pesos, fra St. Lois i Missouri til Chelm City i Montana. Familien er askenasiske jøder og har kommet fra Polen for å slå seg ned i USA. Og i løpet av turen og albumet, blir vår ensomme cowboy utsatt for den ene kulturkollisjonen etter den andre. Samtidig som de har to banditter i hælene, som tror at familien frakter verdisaker.

Kvaliteten på Lucky Luke-albumene var en periode en (litt vel) spennende berg og dal-bane. Men her er vi inne på rett spor. Et fornøyelig besøk i det ville vesten der alt er som det skal være. Historien minner om andre fisk ut av vannet-historier, som Storfyrsten.

Siden denne bloggen skriver mye tregere enn sin egen skygge, har albumet for lengst vinket farvel til bladhyllene, men kan bestilles hos f.eks serie.no, eller tronsmo.no.

Faktaboks